Ştiai că 80 grame de avocado îţi asigură 360 mg de potasiu

Consumul unui avocado pe zi, este benefic pentru sănătatea ta, în special, pentru ceea ce înseamnă o dietă sănătoasă pentru inima ta.

De fapt, cercetătorii au descoperit că avocado-ul poate proteja inima într-un mod similar ca și uleiul de măsline și nucile din dieta mediteraneană sănătoasă pentru inimă. O analiză din 2018 a 10 studii a constatat o creștere a HDL (colesterolului protector) la persoanele care au consumat în medie 1 până la 3,7 avocado zilnic. Avocado are, de asemenea, un conținut ridicat de grăsimi mono-nesaturate, fibre și potasiu – toate acestea fiind asociate cu sănătatea cardiovasculară. În plus față de îmbunătățirea sănătății inimii prin impactul asupra nivelului de colesterol, noile cercetări indică faptul că avocado poate îmbunătăți și mai mult sănătatea inimii prin impactul asupra biomului intestinal.

Beneficiile nutriționale ale unui avocado de 80 grame:

152Kcal / 627KJ

5g proteine

6g grăsime

5g carbohidrați

6g fibre

360mg potasiu

56mg Vit E

 

Care sunt primele 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de avocado?

 

  1. Avocado este bogat din punct de vedere nutrițional

Avocado-ul a fost lăudat ca un exemplu de hrană densă cu nutrienți consumat zilnic, o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate și vitamina E și sunt o sursă bună de acid folic. De asemenea, furnizează mai multe fibre solubile decât alte fructe și conțin o serie de minerale utile, inclusiv fier, cupru și potasiu.

 

  1. Poate sprijini sănătatea inimii

Avocado are un conținut ridicat de grăsimi, 60% din acestea fiind grăsimi mononesaturate, ceea ce  sugerează că ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă și la scăderea tensiunii arteriale. Ele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu, folat și fibre, un real beneficiu pentru  inima și sistemul cardiovascular.

 

  1. Poate ajuta la scăderea colesterolului

Uleiurile furnizate de avocado includ acid oleic și acid linoleic, aceste grăsimi nesaturate sunt recomandate ca parte a unei diete echilibrate pentru a ajuta la gestionarea colesterolului.

 

  1. Poate ajuta la reglarea poftei de mâncare

Nu există nicio îndoială că conținutul de calorii al avocado este mai mare decât alte fructe și legume. Cu toate acestea, un studiu interesant a arătat că conținutul de grăsimi și fibre din avocado duce la senzații de sațietate care ajută la reglarea poftei de mâncare.

 

  1. Poate ajuta la menținerea ochilor sănătoși

Pe lângă beneficiile prezentate mai sus, avocado este o sursă bogată de vitamina E de protecție, precum și caroten, inclusiv luteina și zeaxantina, despre care se crede că ajută la menținerea ochilor sănătoși.

 

Cosumul de Avocado este sigur pentru toată lumea?

Unele persoane sensibile pot prezenta alergie la avocado. Aceasta include o alergie orală care poate fi declanșată de o reacție încrucișată la polenul de mesteacăn. Un răspuns alergic mai rar poate apărea dacă aveți o alergie la latex – dacă acest lucru este relevant pentru dvs., consultați medicul de familie pentru orientare.

 

Avocado, alături de fructe, inclusiv mere, piersici, zmeură și afine, conțin substanțe chimice naturale numite salicilați. Unele persoane sunt sensibile la acești compuși și pot prezenta o reacție alergică, inclusiv erupții cutanate și umflături.

Medicii specialişti cardiologi care au pus bazele aplicaţiei Dahna, încurajează consumul de avocado zilnic. O inimă sănătoasă se menţine cu o dietă echilibrată!

Dahna vine în ajutorul tău cu peste 200 de idei de reţete, care au la bază dieta mediteraneană, recunoscută în ultimii ani, ca cea mai eficientă dietă pentru o sănătate cardiovasculară!

Cu Dahna, reînveţi să mănânci sănătos!

 

Sursa: aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!