TERMENII SI CONDITIILE DE UTILIZARE

Acesti Termeni si Conditii de utilizare (denumiti in continuare si “Acordul”) stabilesc conditiile in conformitate cu care Cardioscience s.r.l., cu sediul in localitatea Bucuresti, Str. Hatmanul Arbore, Nr. 15-19, Biroul Nr. 4, Et. 2, Ap. 209, Sector 1, Cod Unic de Inregistrare: 38882485, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr. J40/2293/2018, e-mail: office@cardioscience.ro (denumita in continuare “Cardioscience”) pune la dispozitie software-ul si serviciile  sale prin intermediul site-ului web https://dahnapp.com/ro/ , https://www.cardioscience.ro/, sau a oricaror alte site-uri controlate sau operate de Cardioscience, precum si prin intermediul aplicatiei “Dahna” pentru dispozitive mobile (denumite in continuare in mod colectiv “Serviciul”) pentru dumneavoastra, in calitate de utilizator al Serviciului (denumit in continuare “Dvs.” sau “Utilizatorul”).

Aplicatia Dahna (Diet According to the Healthy Nutritional Approach) este creata de si apartine cu toate drepturile de proprietate CARDIOSCIENCE.

INREGISTRAREA. CREAREA CONTULUI

Prin crearea unui cont ca Utilizator al Serviciului (prin furnizarea adresei Dvs. de e-mail si setarea unei parole), necesara pentru folosirea Serviciului, inclusiv a Aplicatiei Dahna, precum si prin utilizarea in orice alt mod a Serviciului va exprimati consimtamantul sa intrati in raporturi juridice cu Cardioscience, raporturi guvernate de prevederile acestui Acord, in ultima versiune actualizata, existenta la data crearii Contului, si in acest sens va obligati sa respectati in totalitate prevederile Acordului si acceptati in mod expres si fara echivoc atat termenii si conditiile de utilizare (Acordul), cat si Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal a Cardioscience https://www.cardioscience.ro/politica-de-confidentialitate/, care face parte integranta din prezentul Acord. In cazul in care nu sunteti de acord cu Acordul si/sau cu Politica de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal, va rugam sa stergeti Aplicatia si sa nu utilizati Serviciul.

Prin crearea si utilizarea contului, Utilizatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (nume de Utilizator si parola) si pentru gestionarea accesarii contului, si este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.

Prin inregistrarea Dvs. ca Utilizator al Serviciului, declarati pe proprie raspundere si garantati ca:

(i) aveti peste 18 ani;

(ii) informatiile furnizate de Dvs. pentru inregistrare sunt exacte, actuale si complete;

(iii) inregistrarea Dvs. ca Utilizator si folosirea Serviciului nu sunt interzise de lege.

In situatia in care incalcati oricare dintre termenii si conditiile acestui Acord, Cardioscience isi rezerva dreptul de a suspenda sau de intrerupe definitiv furnizarea Serviciului catre Dvs., cu sau fara notificarea Dvs. in acest sens.

Cardioscience isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Acord, urmand ca astfel de modificari sa intre in vigoare prin actualizarea Acordului. VA RUGAM SA CITITI CU ATENTIE ACEST ACORD SI SA VERIFICATI PERIODIC TERMENII SI CONDITIILE ACESTUIA PENTRU A FI LA CURENT CU EVENTUALELE MODIFICARI.

DEFINITII

Termenii utilizati in prezentul Acord vor avea semnificatiile de mai jos:

„Dahna” (Diet According to the Healthy Nutritional Approach) numita in continuare si simplu „Aplicatia” reprezinta un software, care include si interfata grafica a acestuia, asupra caruia Cardioscience detine toate drepturile de autor, conceput pentru a fi rulat pe un echipament informatic mobil, de tipul smartphone, si care este distribuit de catre Cardioscience, in functie de propriile politici de afaceri, prin magazine on line (App Store, Magazine Play, Amazon, Microsoft Store), prin intermediul paginii de internet www.dahnapp.com (numit in continuare „Site-ul”). Aplicatia are doua versiuni – versiunea gratuita si versiunea monetizata (cu bani). Versiunea gratuita a Aplicatiei presupune afisarea de reclame în anumite zone ale interfeței cu Utilizatorul si nu confera acces Utilizatorului la toate functionalitatile Aplicatiei, pe cand versiunea monetizata a Aplicatiei este caracterizata, pe langa lipsa reclamelor, si de existenta unor functionalitati suplimentare (din care mentionam, de exemplu, o functionalitate prin care poate fi estimat riscul de boala cardiovasculara, sau comandarea intregului meniu zilnic recomandat de Aplicatie de la furnizori restaurante).

“Utilizator” inseamna orice persoana fizica peste 18 ani care  utilizeaza Serviciul (software-ul si serviciile puse la dispozitie de Cardioscience prin intermediul site-ului web https://dahnapp.com/ro/ sau a oricaror alte site-uri controlate sau operate de Cardioscience, inclusiv prin intermediul Aplicatiei “Dahna” pentru dispozitive mobile).

„Serviciul” inseamna ansamblul serviciilor si/sau produselor (e.g. software-ul Dahna) oferite de Cardioscience in vederea folosirii de Utilizator prin intermediul site-ului web https://dahnapp.com/ro/ , https://www.cardioscience.ro/ sau a oricaror alte site-uri controlate sau operate de Cardioscience, precum si prin intermediul Aplicatiei “Dahna” pentru dispozitive mobile.

Conținutul Utilizatorului”  inseamna toate si orice informații, date, fotografii, text, grafică, video și alte materiale pe care un Utilizator le transmite catre Cardioscience ca parte a înregistrării sale ca Utilizator al Serviciului sau care sunt postate de Utilizator ca urmare a utilizarii Serviciului.

„Partener” – inseamna orice profesionist si/sau entitate legala care desfasoara activitati comerciale sau de alta natura si care are incheiat un contract cu Cardioscience, care sunt listati sub aceasta categorie de Cardioscience.

„Cardioscience” inseamna titularul tuturor drepturilor cu privire la Serviciu,  inclusiv al drepturilor de autor si al oricaror alte drepturi de proprietate intelectuala/industriala cu privire la Serviciu/Aplicatia Dahna, inclusiv cu privire la continutul Dahna si/sau la programele de calculator asociate, iar Partenerii si Utilizatorii nu vor disputa sau contesta, direct sau indirect, in timpul desfasurarii relatiilor contractuale si dupa incetarea Acordului, oricare din aceste drepturi si nici validitatea acestora.

CERINTE TEHNICE MINIME PENTRU UTILIZAREA APLICATIEI

Aplicatia Dahna se poate descarca si instala pe smartphone cu system de operare Android si iOS din magazinele dedicate Play store – pentru Android, respectiv Itunes – pentru iOS).

Sistemele de operare si browserele de internet se pot comporta diferit in functie de factori ce tin de modul de diferentiere a acestora, iar Cardioscience nu garanteaza functionalitatea totala a Aplicatiei. Va rugam sa aveti in vedere ca pot aparea uneori disfunctionalitati pe care cardioscience va incerca sa le remedieze pe cat posibil. utilizatorul va fi informat despre aceste situatii prin canalele de comunicare pe care Cardioscience le are la dispozitie.

Cardioscience nu are nici o raspundere in ceea ce priveste eventualele erori ce pot aparea in utilizarea Aplicatiei care se datoreaza unor defectiuni, erori sau nerespectarii prevederilor legale ce reglementeaza utilizarea serviciilor, in general, si a serviciilor de telecomunicatii, in special.  

In calitate de client este posibil sa aveti acces la aplicatia Dahna printr-o terta organizatie cum ar fi angajatorul dumneavoastra sau unul dintre Partenerii Cardioscience.

DESCRIEREA GENERALA A APLICATIEI. SCOPUL APLICATIEI

Dahna este o aplicatie originala dedicata adoptarii unui stil de viata sanatos prin oferirea unei modalitati profesioniste, foarte rapide si eficiente de creare de meniuri de tip dieta mediteraneana pentru realizarea preventiei bolilor cardiovasculare prin reducerea gradului de risc de boli cardiometabolice. DAHNA este o aplicație mobilă pentru o inimă sănătoasă creată pe baza expertizei profesioniștilor în cardiologie și în boli de nutriție și diabet din România și în conformitate cu recomandările ultimelor ghiduri dedicate prevenției bolilor cardiovasculare ale European Society of Cardiology și American Heart Association/American College of Cardiology. Aplicația poate fi descărcată pe orice telefon mobil, indiferent de sistemul de operare. Cu DAHNA orice utilizator își poate crea propriul profil cardiometabolic și, pe baza datelor personale își poate calcula riscul pentru evenimente cardiovasculare pentru următorii 10 ani folosind scorurile de risc SCORE-2/SCORE-2 OP (pentru țările Europei) sau scorul Framingham (pentru USA și alte țări care folosesc acest scor). Aplicația direcționează automat pe unul dintre aceste scoruri în funcție de țara de reședință a utilizatorului. Utilizatorul află astfel dacă este la risc redus/mediu/înalt sau foarte înalt și în urma acestui rezultat aplicația recomandă adresarea utilizatorului către medicii de specialitate în vederea intervențiilor de stil de viață și/sau tratament corespunzătoare.

În același timp DAHNA este un instrument excelent pentru corectarea unui factor de risc major care este dieta nesănătoasă. Aceasta deoarece DAHNA oferă în mod automat meniuri sănătoase construite pe baza principiilor dietei mediteraneene, dietă recomandată ca fiind de clasa IA de ghidurile Societăților medicale profesionale mai sus amintite. Aceste meniuri sunt personalizate în funcție de profilul metabolic al utilizatorului. DAHNA creează automat și lista ingredientelor necesare până la ultimul gram, listă sistematizată pe sectoarele de cumpărături ale oricărui supermarket/magazin alimentar. Având această listă utilizatorul va economisi mult timp fie prin faptul că se deplasează țintit la supermarket știind exact ce și în ce cantități va cumpăra fie  trimițând lista de ingrediente direct la companiile specializate în furnizarea de ingrediente alimentare la domiciliu. În viitorul foarte apropiat aceste facilități vor fi extinse până la comandarea și transportul meniurilor personalizate fie la domiciliu fie la locul de muncă al utilizatorului.

În același timp utilizatorul primește constant materiale educative despre stil de viață sănătos și își poate reevalua periodic profilul cardiometabolic și, prin acesta, evoluția scorului său de risc pentru evenimente cardiovasculare.

DAHNA are o aplicabilitate globală dat fiind și existența variantei în limba engleză, a celei pentru nevăzători și a design-ului foarte prietenos. Aplicația poate fi descărcată de oricine pe telefonul mobil în numai două minute iar întregul process de la introducerea datelor pentru profilul cardiometabolic și desemnarea meniurilor personalizate nu durează mai mult de 5 minute.

Pe scurt, Dahna este o aplicatie foarte prietenoasa care poate contribui semnificativ la ameliorarea starii de sanatate a populatiei prin adoptarea unei diete sanatoase, puternic recomandata de profesionisti  ca fiind eficienta in prevenirea bolilor cardiovasculare. Toate informatiile din Aplicatie au caracter de recomandare, nu de obligativitate.

Aplicatia in sine se doreste a fi si un instrument de educare a populatiei si constientizare a adoptarii unui mod de viata sanatos prin utilizarea dietei corespunzatoare pentru a realiza preventia bolilor cardiometabolice. Informatiile de dieta si nutritie incluse in aplicatia Dahna sunt documentate de Ghiduri de nutritie si articole de specialitate. In prezent, aceste informatii prezentate intr-un limbaj accesibil oricarui utilizator au caracter de recomandare si nu de obligativitate.

Aplicația are doar scop informativ și nu este destinata sa furnizeze solutii terapeutice sau asistență in vederea diagnosticarii. Aplicația nu este un dispozitiv medical.

Utilizatorul declara ca a fost informat si este de acord ca folosirea Aplicatiei nu inlocuieste in niciun caz si pentru niciun motiv consultatia medicului specialist, care este singura persoana competenta sa stabileasca un diagnostic si sa furnizeze recomandarile potrivite pentru starea de sanatate a persoanei.

Aplicatia nu reprezinta in niciun caz o opinie sau o recomandare medicala si nu trebuie considerata ca fiind un instrument de diagnosticare sau cu scop terapeutic. Pentru recomandari medicale sfatuim Utilizatorii sa consulte specialistul nutritionist si/sau medicul de specialitate.

FUNCTIONALITATILE APLICATIEI

In prezent, aplicatia Dahna permite Utilizatorilor accesarea principalelor functionalitati precum:

Creare profil cardiometabolic

Dupa ce este creat contul de Utilizator, sunt introduse datele personale care creeaza profilul cardiometabolic, se calculeaza gradul de risc de boala cardiomatebolica pentru urmatorii 10 ani, aplicatia calculeaza riscul pentru evenimente cardiovasculare pentru următorii 10 ani folosind scorurile de risc SCORE-2/SCORE-2 OP (pentru țările Europei) sau scorul Framingham (pentru USA și alte țări care folosesc acest scor). Aplicația direcționează automat pe unul dintre aceste scoruri în funcție de țara de reședință a utilizatorului. Utilizatorul află astfel dacă este la risc redus/mediu/înalt sau foarte înalt și în urma acestui rezultat aplicația recomandă adresarea utilizatorului către medicii de specialitate în vederea intervențiilor de stil de viață și/sau tratament corespunzătoare.

Calcularea IMC

IMC indice de masa corporala, in baza acestui profil cardiometabolic sunt atribuite meniurile personalizate, cu retelele aferente.

Stablirea nivelul optim de hidratare zilnica

Un algoritm din Aplicatie calculeaza personalizat necesarul optim de hidratare zilnica, informatie afisata continuu in sectiunea “Profilul meu”.

Modificare greutate corporala

 Un algoritm din Aplicatie calculeaza personalizat necesarul optim de calorii si macronutrienti zilnici si atribuie meniurile aferente in functie de acest obiectiv in sensul reducerii controlate a indicelui de masa corporala, informatie afisata in sectiunea “Profilul meu”.

Atribuire meniuri zilnice personalizate

In functie de profilul metabolic propriu, sunt atribuite meniuri zilnice personalizate, cu necesarul caloric si macronutrienti de care ai nevoie in fiecare zi.

Generare lista de ingrediente

Dupa atribuirea meniurilor, functie de profilul metabolic, Utilizatorul le selecteaza pe cele preferate, le adauga in lista si imediat este creata lista cu ingredientele de care are nevoie, exact in cantitatile necesare, pentru a prepara retetele care compun menuirile zilnice. Cu acesta lista merge la cumparaturi.

Accesare/Vizualizare videoclipuri cu activitate fizica

In aplicatie pot fi accesate scurte fisiere media cu antrenoarea Diana Stejareanu care exemplifica/ executa activitati fizice de nivele diferite.

Utilizarea Aplicatiei de persoane cu probleme de vedere

Functionalitatea Voice over pentru a utiliza Aplicatia prin ascultarea informatiilor tip text de catre Utilizatorii cu dificultati de vedere.

Trimitere notificari in-app

Prin intermediul notificarilor in-app, Utilizatorul poate fi  informat despre cele mai recente cercetari si recomandari ale cardiologilor si nutritionistilor; cu ajutorul acestor notificari, i se reaminteste meniul zilei urmatoare si care este statusul privind obiectivul setat in Aplicatie.

Estimare risc boala cardiovasculara – * doar in cazul versiunii monetizate Utilizatorul dupa crearea profilului cacrdiometabolic află dacă este la risc redus/mediu/înalt sau foarte înalt și în urma acestui rezultat aplicația recomandă adresarea utilizatorului către medicii de specialitate în vederea intervențiilor de stil de viață și/sau tratament corespunzătoare.

Comandare meniu zilnic de la Parteneri furnizori restaurante – * doar in cazul versiunii monetizate lista de ingrediente poate fi comandata direct la companiile specializate în furnizarea de ingrediente alimentare la domiciliu.

TARIFELE PENTRU UTILIZAREA SERVICIULUI. AUTORIZAREA PLATII

Daca achizitionati orice Serviciu monetizat, fie o singura data, fie pe baza de abonament, va asumati obligatia ferma de a achita tariful acestora catre Cardioscience si autorizati Magazine Play apartinand Google prin Google Pay si prin platforma iOS  sa retraga sumele reprezentand tarifele de pe cardul dvs bancar.

Tarifele pentru utilizarea Aplicatiei, in versiune monetizata, sunt:

[200] lei – pentru o singura perioada de [12] luni;

 Sau

[30]lei,  pe baza de abonament lunar, valabil o luna calendaristica.

Toate operatiunile financiare si platile efectuate pentru achizitionarea Aplicatiei varianta fara reclame sunt procesate de Magazine Play apartinand Google prin Google Pay si prin platforma iOS. Taxele si comisioanele percepute pentru aceste operatiuni nu sunt suportate de Utilizatori, ci de CARDIOSCIENCE.

Cardioscience nu are acces si nu colecteaza informatii legate de tranzactiile financiare ale Utilizatorului. Informatiile de plata ale Utilizatorului sunt stocate in sistemele Magazine Play apartinand Google si prin platforma iOS, care sunt si responsabili privind securitatea tranzactiilor efectuate cu cardul Utilizatorului.

NICIO PLATA NU VA PUTEA FI EFECTUATA IN NUMERAR, SINGURA MODALITATE DE PLATA ACCEPTATA FIIND CEA OPERATA PRIN INTERMEDIUL CARDULUI BANCAR.

CARDIOSCIENCE isi rezerva dreptul de a intrerupe utilizarea oricarui cont de Utilizator sau oricarei parole, fie aleasa de dvs. sau alocata de catre Cardioscience, in orice moment, in cazul incalcarii acestui Acord sau in cazul in care exista suspiciuni de frauda.

ABONAMENT CU REINNOIRE AUTOMATA

Solicitand Serviciul pe baza de abonament, sunteți de acord ca abonamentul ales de Dvs. să fie reînnoit periodic, in mod automat.

Dacă nu notificati Cardioscience cu privire la incetarea abonamentului Dvs. inainte de expirarea duratei acestuia (initiala sau prelungita), sunteti de acord cu prelungirea acestuia in mod automat si sunteti de acord ca datorati tariful aferent abonamentului si autorizați Magazine Play/iTUNES să vă perceapa tariful si sa va taxeze contravaloarea acestuia pentru perioada de reînnoire.

Perioada de reînnoire automată va fi egala cu perioada inițială de abonament, cu excepția cazului în care vi se comunica o alta perioada în momentul achiziționării abonamentului. Daca nu vă informăm cu privire la o modificare a tarifului înainte de reînnoirea automată a abonamentului, tariful pentru noul abonament va fi egal cu cel pentru perioada imediat anterioară de abonament, excluzând orice preț promoțional și reducere acordate anterior, care nu se vor mai aplica tarifului de reinnoire.

Cardioscience poate oferi din cand in cand un abonament gratuit pentru testarea versiunii monetizate a Aplicatiei. Dacă vă înregistrați pentru un abonament de probă gratuită, in momentul expirarii perioadei de testare gratuita veti incepe sa folositi abonamentul contracost si autorizati Magazine Play, respectiv Itunes sa retraga tariful abonamentului din contul dvs bancar, cu excepția cazului în care informati Cardioscience ca nu mai doriti sa folositi abonamentul înainte de expirarea perioadei de testare gratuite.

ACCESAREA APLICATIEI DAHNA

Functionarea Aplicatiei este conditionata de o conexiune la internet (WIFI sau date mobile) a telefonului si de functionarea optima a dispozitivului pe care ruleaza Aplicatia. Cardioscience nu isi asuma nicio obligatie si nu va fi raspunzator pentru imposibilitatea Utilizatorilor de utilizare a Aplicatiei ca urmare a faptului ca dispozitivul Utilizatorului nu are acces la Internet sau a ramas fara baterie.

Accesul Utilizatorului la Aplicatie se realizeaza prin metoda de autentificare prevazuta in Aplicatie, asa cum apare prevazut in magazinele dedicate Play store – pentru Android, respectiv Itunes – pentru iOS. Sunt oferite spre descarcare doua variante de utilizare a aplicatiei: varianta monetizata la pretul afisat in magazinul online si varianta gratuita cu reclame atribuite de Google. Atribuirea reclamelor in Aplicatia varianta gratuita nu este realizata de Cardioscience, ci de Google.

Permisiunile adresate sunt cerinte obligatorii solicitate de catre sistemele de operare, iar Cardioscience nu isi asuma raspunderea pentru utilizarea nepermisa, incompatibila cu scopul mentionat mai sus, abuziva sau nelegala a datelor mentionate, Utilizatorul declarand expres ca exonereaza Cardioscience pentru orice astfel de raspundere prin descarcarea Aplicatiei si exprimarii acordului de acces la datele mentionate mai sus.

Pentru a garanta securitatea datelor Dvs., va recomandam sa nu dezvaluiti datele de inregistrare niciunei persoane. De asemenea, in masura in care aveti suspiciuni privind dezvaluirea datelor Dvs. de inregistrare, va recomandam sa procedati la schimbarea parolei de cont.

Inregistrarea ca Utilizator presupune acceptarea prevederilor Termenilor si Conditiilor (Acordului) si a Politicii de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal ale Cardioscience.

Ulterior crearii contului, pentru furnizarea serviciilor oferite prin intermediul Aplicatiei, se vor colecta date cu caracter personal, astfel cum sunt mentionate in Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal https://www.cardioscience.ro/politica-de-confidentialitate/, cum ar fi, dar fara a se limita la: e-mail valabil, geo localizare (in cazul geo localizarii, puteti modifica setarile din dispozitivul dvs., dar exista riscul ca anumite optiuni ale Aplicatiei sa inceteze sau sa-si modifice functionalitatile – de exemplu functionalitatea viitoare Home Delivery).

Pentru ca Aplicatia sa poata functiona optim, este necesar ca utilizatorul sa permita acesteia sa acceseze anumite functii ale telefonului, conform solicitarilor primite prin mesaje de sistem in cadrul Aplicatiei ex activare notificari, locatie (GPS), precum si alte functii ce se pot adauga pe parcursul dezvoltarii Aplicatiei, conform mesajului primit chiar prin aceasta. Se prezuma in mod absolut ca Utilizatorul a acordat in mod expres consimtamantul sau pentru utilizarea noilor functii ale Aplicatiei daca Utilizatorul continua sa utilizeze Aplicatia dupa modificarea acesteia prin suplimentarea functionalitatilor acesteia.

In ceea ce priveste geo localizarea ca cerinta viitoare, va rugam sa aveti in vedere ca, in cazul in care nu alegeti ca geo localizarea sa functioneze doar in cazul in care este deschisa Aplicatia, sau nu o inchideti manual ulterior inchiderii Aplicatiei, ea va continua sa ruleze in fundalul telefonului dumneavoastra, furnizand in continuare date referitoare la geo localizare. Totodata, in cazul in care decideti sa nu permiteti accesul la geo localizare, anumite functionalitati ale Aplicatiei (home delivery) vor fi accesibile limitat (de exemplu, Aplicatia nu va permite identificarea restaurantelor partenere care se afla in proximitatea dumneavoastra, ci veti putea doar accesa lista lor, in ordine alfabetica).

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL. INFORMARE PRIVIND ACCESAREA, COLECTAREA, FOLOSIREA, TRIMITEREA DE DATE ALE UTILIZATORULUI

Pentru a fi informat cu privire la modul in care datele Dvs. sunt prelucrate, va rugam sa parcurgeti Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal, disponibila aici (https://www.cardioscience.ro/politica-de-confidentialitate ce face parte integranta din acest document.

LINK URI CATRE APLICATIA DAHNA

Puteti face trimitere la Aplicatie printr-un link, atat timp cat faceti acest lucru intr-un mod echitabil, care nu aduce atingere reputatiei Cardioscience si care nu profita de reputatia noastra in scopuri personale.

Nu puteti crea un link in asa fel incat sa sugerati in vreun fel orice forma de asociere, aprobare sau sprijin din partea noastra atunci cand nu exista o astfel de situatie. Nu trebuie sa stabiliti un link catre Aplicatie in cadrul unui website ce nu va apartine. Ne rezervam dreptul de a retrage dreptul la creare link catre website-ul nostru fara notificare prealabila.

Daca doriti sa utilizati continut din website-ul CARDIOSCIENCE in afara de situatiile de mai sus, va rugam sa ne contactati prin email la office@cardioscience.ro

DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA. UTILIZAREA SERVICIULUI

Sub rezerva termenilor acestui Acord, Cardioscience vă autorizează să utilizați Serviciul în scopuri personale, necomerciale. Nu aveți dreptul să eliminați nicio notificare privind drepturile de autor, mărci comerciale sau alte notificări de proprietate care au fost plasate în Serviciu.

Sunteți de acord și garantați că utilizarea de către Dvs. a Serviciului va fi în concordanță cu licența, cu permisiunile și restricțiile aici prevazute, nu va încălca drepturile unei terte părți și nici obligatii contractuale sau legale. În plus, va asumati obligatia de a respecta toate legile si reglementările aplicabile referitoare la Serviciu sau la utilizarea acestuia de către Dvs. și ca veți fi singurul responsabil pentru încălcarea obligatiilor legale in utilizarea Serviciului.

In vederea utilizarii Aplicatiei si a accesarii Serviciului in general, obținerea echipamentelor și suportarea costului serviciilor de telecomunicații necesare, precum și toate taxele asociate cu acestea (e.g. achizitia smartphone-ului cu sistem de operare functional care sa includa si un browser de internet, a licentelor ce se impun cat si asigurarea conexiunii la internet), cad in sarcina exclusiva a Utilizatorului.

Ne păstrăm dreptul de a implementa orice modificări ale Serviciului în orice moment, cu sau fără notificare. Sunteti de acord că anumite acțiuni ale Cardioscience vă pot afecta sau vă pot împiedica să accesați Serviciul în anumite momente și/sau în același mod, temporar sau permanent, și sunteți de acord că Cardioscience nu isi asuma nicio răspundere cu privire la astfel de acțiuni sau rezultatele acestora, inclusiv, dar fara a se limita la ștergerea sau imposibilitatea de a vă pune la dispoziție orice conținut al Aplicatiei sau Serviciului.

Aplicatia, elementele sale componente, elementele grafice, precum si continutul acesteia, continutul site-ul web https://dahnapp.com/ro/ sau a oricaror alte site-uri controlate sau operate de Cardioscience, cum ar fi, dar fara a se limita la fotografiile, textele, animatiile si toate lucrarile integrate in Aplicatie si/sau web siteuri sunt protejate de drepturile de autor si drepturile conexe, precum si drepturile de proprietate intelectuala apartinand Cardioscience sau unor terţi care au autorizat Cardioscience să le utilizeze, cu exceptia cazului in care nu este specificat altfel.  Utilizatorul intelege ca nu are niciun drept asupra acestora, cu exceptia dreptului limitat de instalare si folosire a Aplicatiei, conform prezentului Acord.

Denumirea „Dahna”, logo-ul Dahna, sunt mărci înregistrate de către Cardioscience. Toate drepturile sunt rezervate.

Toate numele de companii, marci inregistrate sau nu, marci de serviciu/comert/produs, denumiri comerciale, logo-uri si sigle sunt protejate de normele aplicabile in materia drepturilor de proprietate intelectuala. Utilizatorului ii este interzis sa foloseasca orice text, imagine, marca, logo, compilații (colectarea, aranjarea și asamblarea informațiilor), date, alt conținut, software-ul și materialele afișate în Aplicatie apartinand CARDIOSCIENCE, Partenerilor sai sau altor terte persoane, daca nu au obtinut in prealabil consimtamantul scris al titularilor.

Puteti descarca si utiliza Aplicatia exclusiv in scop personal, non-comercial, pentru care CARDIOSCIENCE va acorda o licenta neexclusiva si limitata in acest scop. Astfel, sunt interzise:

folosirea Aplicatiei/Serviciului in scopuri ilegale;

vanzarea, exportul, licentierea,  aplicarea metodelor de inginerie inversa, modificarea, copierea, redistribuirea, încărcarea, postarea, transmiterea, distribuirea sau exploatarea în orice alt mod a Serviciului sau a oricărei părți a Serviciului sau Aplicatiei fara acordul prealabil, scris al CARDIOSCIENCE;

realizarea de lucrari derivate, sub-licentierea, imprumutul ori utilizarea Aplicatiei, software-ului care sta la baza Aplicatiei sau oricaror altor componente ale acesteia in alte scopuri;

punerea la dispozitie in alt mod a Aplicatiei pentru ca o terta parte sa o poata copia.

republicarea materialelor incarcate in Aplicatie (incluzand republicarea pe diverse site-uri sau platforme online si/sau offline);

prezentarea in mod public a oricaror materiale incarcate in Aplicatie; reproducerea, copierea sau exploatarea materialelor incarcate in Aplicatie in scopuri comerciale;

CONȚINUTUL UTILIZATORULUI

Informațiile pe care ni le transmiteți ca parte a înregistrării Dvs. ca Utilizator al Serviciului și orice date, fotografii, text (e.g. comentarii, sugestii, idei), grafică, video și alte materiale pe care le trimiteți catre Cardioscience sau pe care le postați ca urmare a utilizarii Serviciului („Conținutul Utilizatorului”), rămân proprietatea dvs. intelectuală. Fără a aduce atingere celor de mai sus, sunteți de acord că Cardioscience poate păstra copii ale tuturor informațiilor de înregistrare și ale Conținutului Utilizatorului, pe care le poate utiliza în mod rezonabil necesar pentru sau ca urmare a funcționării Serviciului, astfel cum este descris în Acord și Politica de Prelucrare a Datelor cu caracter personal, si in acest sens acordați Cardioscience dreptul exclusiv, nelimitat teritorial, transferabil, perpetuu, irevocabil de a folosi, adapta, integra in alte lucrari materialele transmise de dumneavoastra, in orice scop, de a publica, distribui, afișa public și folosi Conținutul Utilizatorului în legătură cu Serviciul, si in conformitate cu Politica de Prelucrare a datelor cu caracter personal a Cardioscience.

Este interzisa postarea de Utilizator de informatii cu caracter vulgar, amenintator sau indecent, precum si continut care incalca drepturile unei terte persoane sau de care contine virusi sau alte materiale nocive. Textele/Informatiile/imaginile si in general orice materiale postate in cadrul Serviciului trebuie: (i) sa nu includa continut licentios, imoral sau antisocial; (ii) sa nu prejudicieze in niciun fel marcile, produsele sau imaginea Cardioscience; (iii) sa nu contina detalii defaimatoare, cuvinte sau simboluri care sunt jignitoare in general sau in mod direct pentru persoane de o anumita rasa, etnie, religie, orientare sexuala sau grup socio-economic; (iv) sa nu contina amenintari catre nicio terta persoana, loc, afacere sau grup, sa nu lezeze intimitatea, dreptul la viata privata si/sau alte drepturi ale niciunei terte persoane, firme sau entitate si sa nu incalce in niciun alt mod legislatia si reglementarile aplicabile; (v) sa fie realist, fara texte, logo-uri sau orice alte materiale care implica drepturi de autor sau orice alte drepturi protejate care nu apartin Utilizatorului.

RAPORTURILE DINTRE UTILIZATOR SI PARTENERI

Serviciile oferite de PARTENERI sunt individualizate distinct in Aplicatie, sunt supuse termenilor si conditiilor respectivului Partener si pot fi achizitionate de Dvs. direct de la acesta, prin intermediul Aplicatiei, numai prin acceptarea de catre Dvs. a unor termeni si conditii suplimentare, apartinand respectivului Partener.

Achizitiile de servicii oferite in Aplicatie de alti Parteneri sunt intermediate de CARDIOSCIENCE. Orice relatie contractuala se va incheia direct intre Dvs. si Partenerul respectiv, conform conditiilor comerciale si politicilor acestora.

Selectam cu cea mai mare atentie si grija Partenerii ale caror servicii va sunt prezentate prin intermediul Aplicatiei si efectuam verificari calitative periodice. Cu toate acestea CARDIOSCIENCE nu ofera nicio garantie, expresa sau implicita si nu isi asuma nicio raspundere legala pentru acuratetea, exhaustivitatea, actualitatea, calitatea serviciilor, sau recomandarile tertelor parti. Cardioscience nu isi asuma si, prin prezenta, declina orice raspundere sau obligatie in legatura cu orice tranzactie intre Dvs, si orice Partener tert furnizor de servicii.

In situatia unui diferend intre Dvs. si orice terta parte, sunteti de acord ca nu veti putea pretinde Cardioscience niciun fel de daune directe sau indirecte ce decurg dintr-o astfel de disputa.

Orice solicitari, cerere de informatii sau reclamatii cu privire la serviciile prestate de PARTENERI vor fi adresate acestora sau, in cazul in care decideti sa le transmiteti catre CARDIOSCIENCE, vor fi redirectionate de noi catre persoana responsabila. Pentru mai multe informatii si detalii, va recomandam sa accesati Termenii si Conditiile fiecarui Partener, disponibile pe site-urile acestora.

Raspunderea CARDIOSCIENCE in relatia cu Partenerii

CARDIOSCIENCE are calitatea de terta parte in raport cu Utilizatorul in ceea ce priveste serviciile sau produsele furnizate de  Partenerii Cardioscience sau orice alti furnizori la care Cardioscience va faciliteaza accesul sau care presteaza servicii catre Utilizatori.

Pe parcursul dezvoltarii activitatii si a functionalitatilor Aplicatiei, Cardioscience poate incheia parteneriate (permanente sau temporare) cu alti furnizori de servicii, neinclusi in Reteaua de Parteneri Cardioscience iar dumneavoastra, in calitate de Utilizator, veti avea acces (gratuit sau contra cost) la serviciile acestora, prin intermediul Aplicatiei.

Cardioscience nu raspunde si nu poate fi tinut raspunzator pentru calitatea serviciilor prestate sau produselor furnizate de Partenerii sai sau de alte terte parti. De asemenea, reducerile, ofertele si promotiile sunt oferite direct de catre Parteneri sau terte parti, care isi pastreaza in orice moment calitatea de furnizor/ prestator de servicii si care isi asuma obligatiile aferente produselor livrate/serviciilor prestate (de exemplu dar nelimitandu-se la: conformitate, garantie, respectarea drepturilor Utilizatorului in calitate de cumparator, acceptarea si conditiile prestarii de servicii).

Cardioscience nu isi asuma responsabilitatea pentru continutul si ofertele paginilor web care nu se afla in proprietatea sa, catre care duc eventuale link-uri din Aplicatie sau Serviciu si nici pentru continuturile publicate de Clienti pe orice alte site-uri controlate sau operate de Cardioscience (de ex. Review-uri, diverse comentarii etc.). 

Tinand cont de legislatia in vigoare, Cardioscience nu are nici o responsabilitate in ceea ce priveste:

informatiile eronate furnizate de Utilizator. Acesta are posibilitatea corectarii oricand a datelor personale fie in mod direct, din contul creat, fie prin contactarea Cardioscience in acest sens, la datele de contact disponibile pe site-ul nostru sau in Aplicatie;

posibilitatea de a contacta virusi prin folosirea Serviciului/ a Aplicatiei sau prin primirea de e-mail-uri cu caracter informativ sau promotional;

neplacerile create de intreruperea accesului la Serviciu sau in Aplicatie din cauza prestatorului de servicii internet (ISP);

continutul sau natura site-urilor prin link-urile carora un Utilizator ajunge in Aplicatie.

calitatea serviciilor /produselor prestate sau furnizate Utilizatorilor de diversi Parteneri sau de terte parti.

LIMITAREA RASPUNDERII PRIVIND CONTINUTUL APLICATIEI

Utilizatorul isi exprima acordul de a accesa si utiliza Aplicatia/Serviciul pe propriul risc. Prin urmare, Cardioscience, societatile afiliate, angajatii sai, agentiile sau orice alta parte implicata in conceperea, dezvoltarea, gestionarea si, mentenanta Aplicatiei/Serviciului, nu pot fi raspunzatoare  pentru orice niciun fel de prejudiciu direct sau indirect şi în special pentru prejudiciul material, pierderea de date sau de programe, prejudiciul financiar, rezultând din accesul sau utilizarea Aplicatiei/Serviciului, sau din imposibilitatea de a utiliza Aplicatia/Serviciul sau orice material publicat in Aplicatie/Serviciu sau adaugat de alti utilizatori.

Continutul integral al Aplicatiei/Serviciului trebuie luat “ca atare”, Utilizatorul avand cunostinta de faptul ca nu se ofera nicio garantie in mod expres sau implicit de catre Cardioscience  cum ar fi, dar fara a se limita la, acuratetea, gradul de completitudine, actualitatea sau certitudinea oricarui continut pus la dispozitie prin intermediul Serviciului/Aplicatiei, la orice garantii de vandabilitate, asociere cu un scop particular si non-incalcare a drepturilor unor persoane. Utilizatorii sunt responsabili de verificarea oricarei informatii inainte de a se baza pe aceasta. Utilizarea Aplicatiei/Serviciului se face pe raspunderea unica a Utilizatorului.

Cardioscience depune toate eforturile pentru asigurarea accesului Dvs. la informatii cat mai corecte dar nu putem garanta ca Serviciul/Aplicatia nu are nicio eroare si nici ca nu vor exista erori sau omisiuni in continutul acestuia/acesteia. De asemenea, nu putem garanta ca Serviciul/Aplicatia si continutul sau vor fi accesibile in permanenta, fara intreruperi. Utilizatorul intelege si este de acord ca societatea Cardioscience nu va raspunde in situatia in care Aplicatia si/sau Serviciul nu pot fi accesate, indiferent de motivul sau durata imposibilitatii de accesare.

De asemenea, nu vom raspunde pentru niciun prejudiciu creat din cauza unui virus, atac de tip denial-of-services sau distributed denial-of-services, precum nici din cauza unui alt tip de material tehnologic ce ar infecta ecipamentele Dvs. (calculatorul sau terminalul mobil), sistemul Dvs. IT, datele Dvs. ca urmare a utilizarii Serviciului sau a altor website-uri catre care exista link-uri in website-ul nostru.

Cardioscience nu garanteaza ca Serviciul si/sau Aplicatia vor fi securizate sau fara niciun virus. Utilizatorul este responsabil pentru configurarea sistemelor IT pentru accesul la Serviciu/Aplicatie si pentru folosirea propriului software anti-virus. Nu trebuie sa utilizati in mod defectuos Aplicatia, introducand virusi, troiani, worms sau alte materiale ce pot crea probleme tehnologice. Nu trebuie sa incercati sa obtineti acces neautorizat la Aplicatie sau sa permiteti accesarea acesteia de catre o terta persoana.

Nu sunt permise atacuri de tip denial-of-services sau distributed denial-of-services. Prin incalcarea acestei dispozitii, ati comite o infractiune conform legii romane si vom raporta orice astfel de incalcare catre autoritatile de investigare competente si vom coopera cu autoritati prin furnizarea identitatii dumneavoastra catre acestea. In cazul unei astfel de incalcari, dreptul dumneavoastra de a utiliza Aplicatia cat si Serviciul inceteaza imediat.

Este posibil ca Aplicatia sa aiba o functionalitate interactiva, care permite Utilizatorilor sa partajeze informații despre meniuri/profilul cardiometabolic cu prietenii/tertele persoane, de exemplu in zone de chat și bloguri. Utilizatorul va folosi aceasta functionalitate a Aplicatiei pe riscul propriu.

Cardioscience nu editează sau controlează Conținutul Utilizatorului care este postat sau distribuit in diverse zone interactive ale Aplicatiei si/sau Serviciului (bloguri/chaturi) și nici nu va fi în niciun fel răspunzător pentru Conținutul Utilizatorului. Cardioscience nu va fi responsabil pentru nicio pierdere sau daune pe care orice persoană le-ar putea suferi ca urmare a utilizării acestor functii interactive (chat/blog/forum) ale Aplicatiei. Utilizatorii sunt singurii raspunzatori pentru orice paguba cauzata prin activitatea acestora. Cu toate acestea, Cardioscience va depune toate diligentele pentru a inlatura materialele postate care nu corespund prezentului Acord, fara a avea insa o obligatie in acest sens.

Aplicatia nu reprezinta in niciun caz o opinie sau o recomandare medicala si nu trebuie considerata ca fiind un instrument de diagnosticare sau cu scop terapeutic. Aplicatia nu inlocuieste in niciun caz si pentru niciun motiv consultatia medicului specialist sau specialistului nutritionist, care este singura persoana competenta sa stabileasca un diagnostic si sa furnizeze recomandarile potrivite pentru starea de sanatate a Utilizatorului. Pentru recomandari medicale sfatuim Utilizatorii sa consulte medicul/specialistul nutritionist.

Un stil de viata sanatos presupune nu doar adoptarea unei diete corespunzatoare, ci si exerciții fizice efectuate cu regularitate, renunțarea la obiceiuri nocive (fumatul, consumul de alcool),  toate acestea in echilibru cu momentele de somn și odihnă. Sunteti de acord că activitățile dvs. privind adoptarea unei diete și exercițiile fizice implică riscuri, care pot implica risc de vătămare corporală sau deces și că vă asumați aceste riscuri. Ar trebui să consultați un specialist nutritionist sau medicul dvs. de familie înainte de a începe sau de a modifica orice dietă sau program de exerciții fizice pe care îl întreprindeți și recunoașteți că ati fost  informat cu privire la necesitatea obținerii unor astfel de consultații. Serviciul  poate fi utilizat si de femeile însărcinate sub indrumarea medicului de familie.

Cardioscience nu isi asuma nicio obligație cu privire la (a) caracterul adecvat al angajării Dvs. într-un program de slăbire; (b) rezultatele (sau lipsa rezultatelor) obținute prin utilizarea de către dvs. a Serviciului; și (c) orice probleme legate de sănătate apărute în legătură cu utilizarea de către dvs. Serviciului. În niciun caz Cardioscience nu poate fi tinut răspunzător pentru orice deces sau vătămare corporală pe care o suferiți sau pe care o provocați oricărei terțe părți, în legătură cu utilizarea Serviciului de către dvs. sau cu orice dietă, exercițiu sau altă activitate pe care o întreprindeți în legătură cu utilizarea Serviciului.

MODIFICAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

Cardioscience poate revizui termenii si conditiile de utilizare, precum si orice alti termeni aplicabili in orice moment prin modificarea paginilor relevante. Termenii si conditiile pot suferi orice modificare, fara o notificare prealabila, fiind adusi la cunostinta prin afisare direct in Aplicatie si/sau pe web-siteurile operate sau controlate de Cardioscience. Va rugam sa verificati paginile relevante pentru a lua cunostinta de orice modificari aduse termenilor si conditiilor de utilizare, intrucat respectivele modificari vi se vor aplica de la momentul actualizarii. Daca folositi Aplicatia/Serviciul dupa o modificare, se prezuma ca ati acceptat Termenii si Conditiile modificate.

Cardioscience isi rezerva dreptul de a actualiza Aplicatia in orice moment si de a schimba continutul acesteia. Cu toate acestea, va rugam sa tineti cont de faptul ca Aplicatia poate fi neactualizata la momentul vizualizarii acesteia si nu avem nicio obligatie de a o actualiza in timp real.

Cardioscience depune toate eforturile pentru a va pune la dispozitie toate versiunile Termenilor si Conditiilor aplicabile dvs. Cu toate acestea, in cazul in care nu identificati versiunea care va intereseaza, va rugam sa ne contactati la oricare dintre datele de contact de pe site, iar un operator va va pune la dispozitie in cel mai scurt timp, pe e-mail, orice versiune a Termenilor si Conditiilor.

POLITICA DE COOKIE

In ceea ce priveste folosirea cookie-urilor, va rugam sa parcurgeti Politica de cookie, disponibila aici (link), ce face parte integranta din acest document.

SUPORT SI ASISTENTA

CARDIOSCIENCE pune la dispozitia Utilizatorilor pe perioada de utilizare a Aplicatiei/Serviciului o echipa de suport. Serviciul de suport poate fi accesat in zilele lucratoare (de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale) intre orele 9.00 si 18.00, la numarul de contact 0723189104. Echipa de suport raspunde intrebarilor legate de functionalitatea Aplicatiei si intrebarilor legate de beneficiile CARDIOSCIENCE sau asupra carora CARDIOSCIENCE are controlul.

Echipa de suport nu poate raspunde intrebarilor/aspectelor legate de serviciile care nu sunt furnizate de CARDIOSCIENCE, mai mult decat informatiile deja existente pe Aplicatie, dar va poate redirectiona fie catre punctul de contact al Partenerilor care are informatiile necesare si va poate oferi aceste informatii.

LEGEA APLICABILA

Legea romana este aplicabila Acordului precum si oricaror aspecte referitoare la sau in legatura cu continutul Acordului. Prin acceptarea dispozitiilor cuprinse in prezentii Termeni si Conditii, va exprimati acordul ca orice aspect sau disputa derivata din acesti termeni si conditii sa fie de competenta instantelor competente din Bucuresti, Romania.

Contact

In cazul in care aveti orice nelamuriri cu privire la continutul acestui Acord, va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail office@cardioscience.ro

Link-uri utile:

www.anpc.gov.ro


REGULAMENTUL (UE) NR. 524/2013 AL PARLAMENTULUI SI CONSILULUI EUROPEAN :

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO