7 motive să incluzi mixul de salată verde în dietă

În încercarea de a urma recomandările dietetice zilnice și de a mânca cantitatea potrivită de legume, salata verde este prietena ta. O salată mare îţi poate asigura nutrienţii unei căni de legume, pentru o zi.

Dar nu toate salatele verzi au acelaşi conţinut de nutrienţi: „Acestea variază în ceea ce privește conținutul lor de nutrienți, densitatea nutrienților, aroma și textura”, spune Elisabeth Moore, dietetician înregistrat la Centrul Medical Beth Israel Deaconess, afiliat la Harvard. Așadar, vă ajută să știți ce tip de salată verde vă va oferi cel mai mare aport nutriţional.

Majoritatea tipurilor de salată verde conțin substanțe nutritive esențiale, precum vitamine, minerale și chiar apă. „De asemenea, oferă fibre, care sunt benefice în multe domenii, inclusiv sănătatea cardiovasculară și gastro-intestinală. De asemenea,  are un conținut scăzut de calorii, dar bogat în nutrienți și volum, ceea ce poate fi util dacă încercați să vă gestionați greutatea”, subliniază Moore.

Unele dintre cele mai hrănitoare sunt: spanacul, varza, romana, năsturelul și rucola. Sunt bogate într-o combinație de vitamine A, C și K; mai multe vitamine B (inclusiv folat) și potasiu.

Salata iceberg, de exemplu, conține folat și vitamina A, dar este cunoscută altfel pentru că este cea mai puțin densă în nutrienți. „Nu vă recomand să evitați salata iceberg, doar că cel mai bine este să o amestecați cu alte salate verzi ”.

Amintiți-vă: este nevoie de două căni de salată verde pentru a face echivalentul nutrițional al unei căni de legume.

Construiește o salată pe baza nutrienților de care ai nevoie cel mai mult, sau pur și simplu după gusturile și texturile care îți plac cel mai mult. De exemplu, rucola și năsturelul sunt piperate, păpădia și escarola sunt amare, icebergul sunt dulci.

Dacă vi se pare că aveţi prea multă salată verde pentru o singură masă, adăugați doar alte legume în bolul de salată, cum ar fi roșii, morcovi și ardei. Dacă mâncați salată ca masă, adăugați o sursă de proteine slabe, cum ar fi pui, pește sau ou sau chiar avocado.

 

 

 7 Motive pentru a introduce mixul de salată verde în dietă:

  1. Sursă de nutrienţi esenţiali
  2. Conţinut scăzut de calorii
  3. Îţi asigură imunitate
  4. Îmbunăţeşte aspectul pielii
  5. Te ajută să ai o inimă sănătoasă
  6. Ajută la echilibrarea colesterolului
  7. Întăreşte sistemul osos

Descarcă Aplicaţia Dahna şi vei descoperi idei pentru cele mai îndrăzneţe mixuri de salată!

Fii parte din comunitatea Dahna şi alege un stil de viaţă sănătos!

Cu Dahna reînveţi să mănânci şi salvezi timp preţios la gătit !

 

Sursa: aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!