Grăsimea în jurul inimii creşte riscul de insuficienţă cardiacă, în special la femei!

Conținutul excesiv de grăsime pericardică sau grăsime în jurul inimii, crește riscul de a dezvolta insuficiență cardiacă, în special la femei, potrivit noilor cercetări de pe Muntele Sinai.
Femeile care prezintă cantități mari de grăsime pericardică au de două ori mai multe șanse să dezvolte insuficiență cardiacă, în timp ce probabilitatea la bărbați este de  50%, potrivit studiului, publicat în numărul online din 24 mai al Jurnalului Colegiului American de Cardiologie.
Este cel mai mare studiu care identifică legătura dintre grăsimea pericardică și insuficiența cardiacă, care ar putea duce la intervenții timpurii și la prevenirea bolilor de inimă. „De aproape două decenii am știut că obezitatea, bazată pe măsurarea simplă a înălțimii și greutății, poate dubla riscul de insuficiență cardiacă, dar acum, am făcut un pas mai departe prin utilizarea tehnologiei imagistice pentru a arăta că excesul de grăsime pericardică, probabil datorată la amplasarea sa aproape de mușchiul inimii, mărește și mai mult riscul acestei afecțiuni potențial fatale – insuficiența cardiacă „, explică cercetătorul principal Satish Kenchaiah, MD, profesor asociat de medicină (cardiologie) la Școala de medicină Icahn din Muntele Sinai.

Aceasta lucrare ne oferă un instrument important pentru a stratifica pacienţii într-un risc mai mare şi mai mic de insuficienţă cardiacă, care poate duce la intervenţii timpurii şi prevenirea insuficienţei cardiace pentru a salva in cele din urma vietile oamenilor. Cercetătorii implicați într-o colaborare multi-instituțională au examinat asocierea dintre grăsimea pericardică și riscul de insuficiență cardiacă utilizând scanări tomografice computerizate toracice (CT) din Studiul multi-etnic al aterosclerozei (MESA), un studiu de cercetare medicală sponsorizat de National Heart , Lung și Blood Institute din Institutul Național de Sănătate. Acest studiu prospectiv a folosit scanări CT de la aproape 7.000 de femei și bărbați cu vârste cuprinse între 45 și 84 de ani din Statele Unite cu medii rasiale diverse pentru a măsura grăsimea pericardică. Niciunul dintre participanți nu a avut dovezi de boli de inimă la începutul studiului.

Ce e de făcut dacă ai aflat că inima ta poate fi în pericol?

În cazul persoanelor cu risc cardiac, accentul trebuie pus pe un stil de viaţă sănătos şi nu doar pe dietă. Specialiştii în cardiologie, din România, folosesc aplicaţia Dahna, pentru a face câteva recomandări pentru păstrarea inimii într-o formă cât mai bună:  

  • Ţine greutatea sub control
  • Ai grijă la grăsimea abdominală
  • Renunţă la: prăjeli, făinoase, alimente bogate în grăsime animală, dulciuri
  • Renunţă la sare
  • Consumă carne de pui, curcan şi peşte
  • Consumă lactate degresate şi ouă
  • Consumă pâine integrală
  • Consumă cât mai multe fructe şi legume
  • Alege Salate proaspete
  • Nu consuma mâncare procesată prea multe ore şi fast food
  • Evită bauturile carbogazoase
  • Evită fumatul
  • Fă exerciţii fizice zilnic, cel puţin 30 minute

Aplicaţia Dahna este aliatul tău pentru un stil de viaţă sănătos!

Reţete personalizate bazate pe dieta mediteraneană, lista de cumpărături şi exerciţii fizice, le ai pe toate în cea mai nouă şi utilă aplicaţie de dietă!

 

Sursa aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!