Suplimentele de Vitamina D previn cu adevărat riscul de cancer?

O examinare sistematizată a unor 38 studii medicale privind consumul de suplimente cu vitamine sau minerale, în special vitamina D, a arătat că nu se produce nici o modificare în riscul reducerii cancerului.

 Deficitul sau insuficiența vitaminei D este un fenomen foarte răspăndit și poate avea consecinţe neplăcute: căderi, fracturi osoase sau pierderea osoasă la adulții în vârstă. Cu toate acestea, verificarea în mod curent a nivelurilor de vitamina D din sânge, pentru majoritatea oamenilor nu reprezintă o prioritate.   Un nivel scăzut de vitamina D în sânge, aduce posibilitatea unui risc mai mare asupra mai multor tipuri de cancer. De exemplu, se pare că există o conexiune între deficiența vitaminei D din sânge și cancerul de sân. Un studiu din 2014 a arătat o conexiune între nivelurile scăzute de vitamina D din sânge și cancerul de prostată agresiv în răndul bărbaților afro-americani și europeni americani. Conexiunea dintre vitamina D și prostată apare deosebit de puternic în rândul barbaților afro-americani.

Mai mult, un raport al unui grup internațional de cercetători demonstrează că nivelurile mai ridicate de vitamina D din sânge  sunt asociate  cu un risc mai mic de a face cancer de colon sau rect.

Problema cu studiile menţionate mai sus este că sunt descoperiri observaţionale. Adică, cercetătorii nu demonstrează că nivelurile scăzute de vitamina D din sânge cauzează cancer de sân, colorectal sau de prostată. În schimb, nivelurile scăzute de vitamine sunt asociate cu aceste tipuri de cancer.

Acum, că am stabilit o asociere între nivelurile scăzute de vitamina D și unele tipuri de cancer, ar trebui să luăm cu toții suplimente de vitamina D?

Există motive biologice pentru care vitamina D ne poate proteja împotriva cancerului, dar nu avem dovezi la nivel înalt pentru suplimentare. Grupurile de experți nu recomandă suplimente de vitamina D în scopul unic de prevenire a cancerului.

Studiul VITAL, este un studiu pe scară largă randomizat controlat al vitaminei D3 (2,000 de unități internaționale zilnice) care a înrolat 25,000 de bărbați și femei. Studiul nu a arătat o reducere a diagnosticelor de cancer după o monitorizare mediana de 5,3 ani. Dar rețineți, este o constatare interesantă care oferă promisiuni:

În timp ce vitamina D nu a redus semnificativ obiectivul primar al incidenței cancerului invaziv, a arătat un semnal bun pentru reducerea mortalității prin cancer. 

Rezultatele pentru utilizatorii suplimentului, au arătat, că riscul de a dezvolta forme de cancer avansate, a fost mai mic cu o cincime, decât la cei tratați cu placebo.

Avem nevoie de mai multe cercetări pentru a putea determina cine poate obține un beneficiu net al suplimentarii cu vitamina D. Cu toate acestea, există o avertizare importantă. Reducerea riscului a apărut doar în rândul celor cu greutate corporală medie. Suplimentarea cu vitamina D a apărut asociată cu o scădere relativă a riscului de 38% pentru cei cu o greutate medie. Vitamina D nu oferă reducerea riscului de cancer în rândul persoanelor supraponderale sau obeze.

   Ce trebuie să ştii?

  • În primul rând administrarea de suplimente naturale, în special cu Vitamina D ar trebui să se facă abia după ce s-a făcut o analiză de sânge.
  • Vitamina D poate să reducă cu până la 38% riscul de cancer în cazul persoanelor cu greutate medie
  • Vitamina D nu oferă reducerea riscului de cancer pentru persoanele obeze

 

Dahna susţine aceste studii şi te încurajează, ba mai mult, te ajută în fiecare  zi să ai un stil de viaţă sănătos! Să îţi menţii greutatea în valori normale sau  să începi o dietă personalizată pentru planul tău metabolic.

Descarcă Dahna şi descoperă idei şi surse naturale pentru o alimentare corectă şi un surplus de vitamine. Cu Dahna, Reînveţi să mănânci!

 

Sursa :  aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!