3,2% din decesele timpurii ar putea fi evitate dacă…

…persoanele cu obezitate ar ajunge la un IMC supraponderal până la vârsta mijlocie.

Pierderea în greutate de la obezitate la supraponderalitate între vârsta adultă timpurie, până la vârsta mijlocie, este asociată cu un risc mai scăzut de deces timpuriu, comparativ cu menținerea obezității, potrivit unui studiu publicat online pe 14 august în JAMA Network.

Doctorul Wubin Xie și colegii săi de la Boston University School of Public Health au examinat riscul mortalității prin toate cauzele în rândul adulților care au pierdut în greutate între vârsta adultă timpurie și vârstă mijlocie, față de adulții care au rămas obezi în mod constant în aceeași perioadă. Analiza a inclus date de la 24.205 adulți (cu vârste cuprinse între 40 și 74 de ani la momentul de evaluare inițială), care au participat la Studiul Național de Examinare a Sănătății și Nutriției III din SUA (1988-1994), cu urmărire continuă până în 2014.

 

 

Cercetătorii au descoperit că în timpul unei monitorizări medii de 10,7 ani au avut loc 5.846 de decese. A existat o reducere a riscului de mortalitate pentru persoanele care au pierdut în greutate de la stadiul de obez la supraponderal (raport de risc 0,46), față de persoanele cu obezitate stabilă între vârsta adultă timpurie și vârsta mijlocie. Dacă cei care aveau un indice de masă corporală obeză (IMC) ar fi ajuns la un IMC supraponderal până la vârsta mijlocie, s-ar fi putut evita 3,2% din decesele timpurii. Cei care au avut o greutate care depășea intervalul normal de IMC în orice moment între vârsta adultă timpurie și mijlocie, se pare că ar fi putut contribui la 12,4 % din decesele timpurii.

Aceste constatări susțin importanța abordărilor bazate pe prevenirea creșterii în greutate pe parcursul vieții și necesitatea unui accent mai mare pe tratarea obezității la începutul vieții, cu beneficii importante de reducere a mortalității, scriu autorii. O dietă sănătoasă cu care poți să îți păstrezi greutatea sub control este o dietă pe care poți să o ții ușor în fiecare zi. Să ai o greutate normală este un obiectiv la care poți lucra ușor și rapid în fiecare zi, cu aplicația Dahna, care este gratuită și o poți descărca simplu pe telefon din Magazin Play sau App Store.

Sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!