Stilul de viață și cancerul de sân

Un articol publicat în Ianuarie 2020 a raportat rezultatele unui studiu care a urmărit relația dintre stilul de viață și incidența cancerului de sân, la un număr de 950 de femei. Dintre acestea, 750 erau sănătoase la data începerii studiului, iar 350 erau deja diagnosticate cu cancer de sân.

Pentru fiecare participantă la studiu a fost stabilit un scor al stilului de viață, care se putea încadra între 0 (stil de viață complet nesănătos) și 3 (stil de viață foarte sănătos). Acest scor a fost stabilit prin combinarea următoarelor criterii: indicele de alimentație sănătoasă (HEI-2010), gradul de activitate fizică și existența sau nu a fumatului. Vârsta medie și indicele de masă corporală (IMC) al participantelor la studiu au fost de 62,4 ani și 24,3 kg/m2..

Concluzia centrală studiului a fost că femeile cu scor mare în ceea ce privește stilul de viață au un risc de 0,38%, semnificativ mai scăzut, de a contracta cancer de sân, comparativ cu femeile care au obținut un scor mai mic. Dintre toate criteriile luate în calcul, s-a constatat că dieta sănătoasă a fost cea care a făcut diferența dintre cele două grupuri (reducere cu 44% a riscului de cancer de sân).

Sursa:

Nutrition Journal Department of Community Nutrition, School of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6961278/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!