Ştiaţi că o cană de ciuperci consumată zilnic reduce cu 45% riscul de cancer?

Cu toții ne dorim să fim sănătoși și să ne simțim bine în corpul nostru. Boala nu este binevenită pentru nimeni. Cancerul este unul dintre cei mai mari inamici, fiind aproape imposibil de tratat. Partea bună este că putem combate apariția lui cu ajutorul miraculos al ciupercilor.

Știați că o cană de ciuperci consumată zilnic, reduce cu 45% riscul de cancer?

Aplicația Dahna îți oferă o multitudine de informații de specialitate, despre cum îți poți  îmbunătăți stilul de viață pentru a fi  mai sănsatos și cu un sistem imunitar mult mai puternic. 

Un studiu realizat de cercetătorii Penn State College of Medicine a constatat că un consum mai mare de ciuperci este asociat cu un risc mai mic de cancer.

HERSHEY, Pa. – Data viitoare când faceți o salată, vă recomandăm să adăugați şi ciuperci! Consumul mai mare de ciuperci reduce riscul de cancer, potrivit unui nou studiu Penn State, publicat pe 16 martie în Advances in Nutrition.

Revizuirea sistematică și meta-analiza au examinat 17 studii de cancer publicate din 1966 până în 2020. Analizând date de la peste 19.500 de pacienți cu cancer, cercetătorii au explorat relația dintre consumul de ciuperci și riscul de cancer.

Ciupercile sunt bogate în vitamine, substanțe nutritive și antioxidanți. Descoperirile echipei arată că aceste super-alimente pot ajuta, de asemenea, la protecția împotriva cancerului. Chiar dacă ciupercile shiitake, stridii, maitake și stridii regale au cantități mai mari de aminoacizi ergotioneină decât ciupercile albe, cremini și portabello, cercetătorii au descoperit că persoanele care au încorporat orice varietate de ciuperci în dietele lor zilnice au avut un risc mai mic de cancer. Conform concluziilor, persoanele care au consumat 18 grame de ciuperci – aproximativ 1/8 până la 1/4 ceașcă zilnic au avut un risc de cancer cu 45% mai mic comparativ cu cele care nu au consumat ciuperci.

Ciupercile sunt cea mai înaltă sursă dietetică de ergotioneină, care este un protector unic și puternic antioxidant și celular”, a spus , student absolvent în epidemiologie la Colegiul de Medicină Penn State. „Reaprovizionarea cu antioxidanți din organism poate ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ și la scăderea riscului de cancer”.

 

Când au fost examinate anumite tipuri de cancer, cercetătorii au remarcat cele mai puternice asociații pentru cancerul de sân, deoarece persoanele care au consumat în mod regulat ciuperci au avut un risc semnificativ mai mic de cancer de sân. Djibril M. Baa explicat că acest lucru s-ar putea datora faptului că majoritatea studiilor nu au inclus alte forme de cancer. Înaintând, această cercetare ar putea fi utilă pentru explorarea în continuare a efectelor protectoare pe care le au ciupercile și pentru a ajuta la stabilirea unor diete mai sănătoase care să prevină cancerul.

În general, aceste descoperiri oferă dovezi importante pentru efectele  protectoare ale ciupercilor împotriva cancerului, a declarat coautorul John Richie, un cercetător al institutului Penn State Cancer și profesor de științe ale sănătății publice și farmacologie. Studiile  viitoare sunt necesare pentru a identifica mai bine mecanismele implicate și cancerele specifice care ar putea fi afectate.

Concluzia? Ciuperci în salată! Ciuperci la prânz! Ciuperci consumate cât mai frecvent!

Dahna vine în ajutorul tău cu reţete cu ciuperci, inspirate din dieta mediteraneană, de care te vei îndrăgosti!

Descoperă beneficiile aplicației chiar acum!

Un stil de viaţă sănătos începe cu Dahna!

Sursa aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este restricționat, vă rugăm să vă autentificați aici.

Dacă nu sunteți încă înregistrat ca specialist, vă invităm să completați procesul de validare.