Soia reduce nivelul colesterolului

După analizarea mai multor studii efectuate în ultimii 20 de ani, cercetătorii au concluzionat că FDA (Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente) ar trebui să continue să recomande proteinele din soia ca făcând parte dintr-o dietă sănătoasă pentru inimă.
Începând cu anul 1999, FDA a autorizat ca produsele din soia să fie folosite pentru îngrijirea inimii. Dar în 2017 a propus revocarea autorizației, pe motiv că cele mai recente studii de la vremea respectivă ar fi avut rezultate mixte în legătură cu beneficiile proteinei din soia.

Pentru analiza curentă, cercetătorii au extras date din 46 studii despre soia, citate de FDA în propunerea de a revoca permisiunea de a promova produsele din soia ca fiind benefice pentru inimă. Rezultatul analizei a fost că soia a redus colesterolul total. În plus, soia a redus nivelurile lipoproteinelor cu densitate mică (LDL), cu o medie de 4,2 la 6,7 mg/dL. Aceasta este similară cu reducerea medie de 6,3 mg/dL văzută în studiile completate până în 1999, ce au contribuit la autorizațiile FDA legate de revendicările beneficiilor soia asupra inimii.

„Alimentele din soia sunt sănătoase pentru inimă și reprezintă o sursă foarte bună de proteine. Alte obiceiuri pentru o inimă sănătoasă includ activitatea fizică zilnică și o dietă bogată în legume și săracă în zahăr și grăsimi saturate”, a spus Dr. Omer Kucuk, cercetător la Emory University, dar care nu a fost implicat în acest studiu.

Persoanele care vor să-și reducă riscul de atac de cord și accidente vasculare ar trebui de asemenea să evite gălbenușul de ou, să limiteze consumul de carne roșie și să aibă în general o dietă bazată mai mult pe plante. Orice combinație de cereale și legume conține aminoacizi esențiali, necesari pentru ca organismul tău să formeze proteine. Așadar, orice combinație de mazăre, fasole, linte, năut, nuci, paste sau orez (toate integrale) ajută la obținerea proteinelor, a adăugat Dr. David Spence de la Universitatea de Vest din London, Ontario.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!