România și consumul de legume și fructe

De-a lungul timpului, ghidurile internaționale au sistematizat clar caracteristicile unei diete sănătoase care să ajute la reducerea riscului de boli cardiovasculare și alte boli cronice. Printre elementele esențiale ale unei astfel de diete regăsim și consumul a 200-300 grame de fructe/vegetale (legume și zarzavaturi) în fiecare zi.

Datele statistice publicate de EUROSTAT la nivelul anului 2014 au scos la iveală un aspect cel puțin îngrijorător: România ocupă ultimul loc în rândul țărilor Comunității Europene în ceea ce privește consumul de legume și fructe, cu numai 35% din populație care consumă zilnic astfel de alimente.

 

Consum fructe UE

 

Fructele și legumele sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului, conținând atât micro și macronutrienți extrem de importanți, cât și o mulțime de vitamine, iar cea mai ușoară modalitate de a ne asigura porția zilnică din acești nutrienți este de a folosi Dahna, o aplicație inspirată din dieta mediteraneană, care te ajută să mănânci corect, sănătos, ieftin și fără să pierzi timp.

Descarcă acum aplicația Dahna GRATUIT pentru Android/iOS!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!