Blog, Dahna, Studii despre nutriție

Carnea roșie și riscul de deces (boli cardiovasculare sau alte cauze)

Durata lecturii: < 1 minut

Studiul publicat pe 3 Februarie 2020 în JAMA, care a inclus 29.862 de subiecți din USA, arată că:

  • Consumul de carne roșie (procesată sau neprocesată) este asociat cu o rată de mortalitate din orice cauză semnificativ mai mare.
  • Consumul de pește și de carne de pui nu este asociat cu o mortalitate crescută.
  • Consumul de carne roșie (procesată sau neprocesată) și de carne de pui este asociat cu o rată de mortalitate semnificativ mai mare din cauza bolilor cardiovasculare.
  • Consumul de pește nu este asociat cu o rată de mortalitate mare.

Prof., Andrew M. Freeman, MD, FACC, co-chair of ACC’s Prevention Nutrition and Lifestyle Work Group declară că acest studiu adaugă informații suplimentare de consolidare a lucrărilor existente în domeniu. Pe scurt, dovezile de până acum sugerează că cea mai bună dietă pentru reducerea riscului de deces prin boli cardiovasculare sau cancer este una bazată pe plante (legume, fructe, zaharuri, grâu integral, nuci, semințe, ulei de măsline) și legume.

De aceea, Dahna și Cardioscience vă recomandă Dieta Mediteraneană, pe care o puteți urma cu ajutorul aplicației Dahna.

Vă invităm să descărcați aplicația pentru a beneficia de peste 300 de meniuri și rețete mediteraneene!

Sursa: https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/article-abstract/2759737

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.