Efectele consumului de ceai verde și cafea

Ceaiul verde este una dintre cele mai frecvent consumate băuturi în Asia și a fost subiect de studii privind efectul său protector împotriva bolilor cronice, inclusiv împotriva bolilor cardiovasculare. Studii anterioare au concluzionat că persoanele care au consumat 3 până la 5 cani de ceai verde/zi au avut un risc de mortalitate prin BCV cu 41% mai mic în comparație cu persoanele care nu consumau în general ceaiul verde. Cafeaua este o altă bautură extrem de populară în întreaga lume și a fost și ea îndelung examinată pentru potențialul său de a reduce mortalitatea.

Aplicația de telefon Dahna este aliatul vostru pentru abordarea unui stil de viață sănătos! O puteți descărca gratuit din AppStore sau Google Play.

În cel mai nou studiu pe acest subiect, oamenii de știință au dorit să analizeze efectul consumului de ceai verde și cafea asupra mortalității în rândul supraviețuitorilor de boli cardiovasculare, efect care a fost necunoscut până acum.

Oamenii de știință din Japonia au inclus în studiul de cohortă colaborativă 46.213 participanți (478 supraviețuitori ai accidentelor vasculare cerebrale (AVC), 1214 supraviețuitori ai infarctului miocardic (IM) și 44521 de persoane fără antecedente de accident vascular cerebral sau IM), cu vârsta cuprinsă între 40 și 79 de ani, pe un interval de urmărire 1990-2009.

În perioada de urmărire medie de 18,5 ani au fost documentate 9253 de cazuri. Consumul de ceai verde a fost invers asociat cu mortalitatea prin toate cauzele în rândul supraviețuitorilor de AVC sau IM.

Consumul de cafea a fost invers asociat cu mortalitatea din toate cauzele la persoanele fără antecedente de accident vascular cerebral sau IM; nu a fost observată o astfel de asociere pentru supraviețuitorii accidentului vascular cerebral.

CONCLUZII: Consumul de ceai verde poate fi benefic în ceea ce privește îmbunătățirea prognosticului pentru supraviețuitorii AVC sau IM, în timp ce consumul de cafea poate fi benefic atât pentru persoanele fără antecedente de accident vascular cerebral sau IM, cât și pentru supraviețuitorii IM.

Arta ceaiului, născută în China, a atins perfecțiunea abia după ce a ajuns pe tărâmurile nipone și iată că această bautură reconfortantă are valențe noi în zona medicală. În aplicația Dahna vei găsi recomandat cu generozitate  consumul de ceai verde, care împreună cu planurile de dietă echilibrată vă va ajuta în menținerea unui echilibru cardiovascular.

Îți dorești un stil de viață mai sănătos? Instalează-ți gratuit aplicația de telefon Dahna din AppStore sau Google Play, unde vei găsi recomandat cu generozitate consumul de ceai verde, care împreună cu planurile de dietă echilibrată te va ajuta în menținerea unui echilibru cardiovascular.

Sursa: aici.

2 răspunsuri

  1. Buna ziua , am avut o criza zic eu de bila, in partea dreapta radiind in spate !Asa ca m am doftoricit cu ceaiuri de papadie galbenele dar si cu rovacol!Ma simt mult mai bine dar vreau de acum in colo sa beau ceai verde si cautam rapunsuri pe aceasta pagina ! Multumesc din suflet ca v am descoperit !

    1. Bun venit pe blogul Cardioscience! Acest spațiu este pentru informare în cardiologie, nu pentru consultații medicale. Dacă ai preocupări de sănătate, te rugam consultă un specialist. Îți mulțumim pentru înțelegere și te invităm să explorezi conținutul nostru educativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!