Reebo, prima imprimantă alimentară 3D românească concepută sa funcționeze în sistem vending machine

Tehnologia se dezvoltă cu viteza luminii însa indiferent de ce aduce viitorul, alimentația este vitală pentru omenire.

Manna Foods Solutions este un start-up în domeniul food tech al cărui obiectiv este să dezvolte inovații alimentare ce pot fi aplicate global, în contextul creșterii continue a populației lumii și schimbării dinamice mondiale.

Alimentația de mâine nu va fi aceeași cu cea de astăzi datorită capabilităților mașinăriilor de a livra bunuri rapid și economic, făcandu-le astfel extrem de convenabile pentru oameni, indiferent de mediul unde se află.

De la mașini zburătoare la roboți cu emoții, totul va sta într-o apăsare de buton.

În acest tablou al viitorului se încadrează proiectul Reebo dezvoltat de Manna Foods Solutions.

Reebo este prima imprimantă alimentară 3D concepută sa funcționeze în sistem vending machine.

Futuristic Vending Machine

Printează prăjituri și sandwish-uri ready-to-eat, personalizate și controlate caloric de consumator, în mai puțin de 2 minute.

Nu este vorba despre mâncare convențională, este vorba despre explorarea unor noi opțiuni alimentare care nu erau posibile până acum. Acestea răspund schimbărilor și provocărilor de creștere a populației globale, nevoii de mâncare calitativă și emergența tehnologiilor inovatoare.

Povestea din spatele Reebo este abia la primul capitol. A început mai degrabă cu o viziune, o viziune a felului în care va arăta alimentația viitorului în contextul global al dezvoltării tehnologice rapide, a creșterii populației globale și a nevoii de sustenabilitate. Nu datorită faptului ca sunt subiecte în trend, ci pentru că omenirea are nevoie de soluții care să permită acces facil la alimente sănătoase, sigure și la produse personalizate în funcție de nevoile nutriționale.

Tehnolgia 3D poate revoluționa industria alimentară a secolului 21. A reușit să o facă în industria auto, aeronautică, medicală și chiar vestimentară, și este doar la început.

Reebo este prima imprimantă alimentară 3D concepută să funcționeze în sistem vending machine, de aici posibilitățile sunt nenumărate tehnologic vorbind pentru că acest sistem permite multiple capete de depunere a materialului alimentar (peste 10 comparativ cu 2-3 cat au imprimantele alimentare 3D astăzi pe piață), capacitate mare de cartușe (2-4 kg comparativ cu 2-300 ml) și produse alimentare ready-to-eat (nu mai necesită gătire).

 

Manna Foods Solutions vine pentru prima dată cu un concept de imprimantă alimentară tip 3D care revoluționează în mod spectaculos domeniul imprimantelor destinate produselor alimentare. Reebo reușește să doboare orice concurență vis-a-vis de numerele capetelor de depunere a materialului alimentar, timpul în care face acest lucru și deschide o reală piață pentru acest de tip de produse.

La acestea se adaugă și capacitatea mare a cartușelor cu consumabilele alimentare, interschimbarea automată a acestora, precum și gradul ridicat de igienă. Și din punct de vedere social, există un impact puternic, însa acest subiect probabil comportă nevoia unui alt articol.

A doua etapă a proiectului Reebo presupune realizarea prototipului industrializabil și proiectarea liniei de fabricație. Abia așteptam să vă prezentăm prototipul!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!