6 Pași Pentru A Renunța La Obiceiurile Nesănătoase

Renunțarea la obiceiuri nesănătoase mai ales cand vine vorba de alimentatia de zi cu zi, poate fi uneori dificilă, dar există câteva pași pe care îi poți urma pentru a-ți face drumul spre schimbare mai ușoară:

 1. Identifică motivul principal pentru care vrei să renunți la obiceiurile nesănătoase. O motivație puternică poate fi un factor important în reușita ta.
 2. Găsește un înlocuitor sănătos pentru obiceiurile nesănătoase. De exemplu, dacă îți place să mănânci biscuiți în fiecare seară, poți încerca să mănânci fructe sau iaurt în loc.
 3. Fă un plan. Stabilește un obiectiv realist și fă un plan pentru a atinge acest obiectiv. De exemplu, dacă vrei să renunți la fumat, poți începe prin a reduce numărul de țigări pe care le fumezi în fiecare zi, până când ajungi să fumezi zero țigări.
 4. Împarte-ți obiectivele realiste în pași mai mici: dacă îți propui să renunți la mai multe obiceiuri nesănătoase în același timp, poate fi greu să reușești. Încearcă să îți împărți obiectivele în pași mai mici, astfel încât să poți să te concentrezi pe schimbarea unuia dintre obiceiuri într-o perioadă de timp mai scurtă.
 5. Spune-le altora despre obiectivul tău. Anunțarea altora despre intenția ta de a renunța la un obicei nesănătos poate face ca această decizie să devină mai reală și poate îți oferi sprijinul și încurajarea de care ai nevoie. Intra in comunitatea Dahna.
 6. Fii răbdător. Renunțarea la obiceiuri nesănătoase poate lua timp și poate fi uneori dificilă. Nu te descuraja dacă întâmpini obstacole sau dacă nu reușești întotdeauna. Continuă să încerci și să îți menții motivația, și în cele din urmă vei reuși să renunți la obiceiurile nesănătoase.

Iată câteva motive puternice pentru a renunța la obiceiurile nesănătoase:

 • Starea de sănătate: renunțarea la obiceiurile nesănătoase te poate ajuta să te simți mai plin de energie și cu mai puține probleme de sănătate.
 • Economisirea banilor: obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul și consumul excesiv de alimente procesate, pot fi costisitoare pe termen lung. Renunțarea la aceste obiceiuri vă poate ajuta să economisiți bani.
 • Cresterea performanței: Obiceiurile nesănătoase pot avea un impact negativ asupra performanței la locul de muncă sau în alte activități. Renunțarea la obiceiuri nesănătoase precum consumul excesiv de alcool sau lipsa de somn poate ajuta la îmbunătățirea concentrării și a productivității.
 • Îmbunătățirea relațiilor: renunțarea la obiceiurile nesănătoase vă poate îmbunătăți relațiile cu ceilalți, mai ales dacă aceste obiceiuri vă afectează negativ viața socială sau relațiile personale.
 • Cresterea încrederii în sine: Depășirea provocărilor de a renunța la obiceiurile nesănătoase vă poate crește încrederea în sine și sentimentul de împlinire personală.
 • Îmbunătățirea aspectului: renunțarea la obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul sau consumul de alimente procesate, vă poate îmbunătăți aspectul și vă poate ajuta să vă simțiți mai bine cu voi înșivă.

Construind un instrument digital de sănătate, aplicația Dahna ne-am pus de multe ori și întrebarea cum ajuți pe cineva care NU are interes să se schimbe? cum îi motivezi pe cei nemotivați?  Majoritatea produselor de preventie se concentrează doar pe cei care sunt motivați să se schimbe, insa doar pentru că cineva nu este motivat să se schimbe, nu înseamnă că ar trebui să renunțăm la ei, sa-I lasam sa se piarda! Aceasta este o altă provocare pentru Dahna. Ne bazăm comunicarea despre aplicația Dahna pe psihologia cognitivă și comportamentală, si cautam continuu modalități de a stimula motivația și încrederea utilizatorilor pentru a-i ajuta să creadă că schimbarea este posibilă.

Pentru echipa noastră a fost important să constientizăm că fiecare persoană are propriile sale motive și dorințe, și că nu putem forța pe cineva să se schimbe dacă nu dorește acest lucru. În schimb, putem încerca să-i oferim informații și suport pentru a-i ajuta să-și înțeleagă propriile nevoi și dorințe și să-și găsească propriile motivații pentru a se schimba. Am inteles că schimbarea poate fi un proces greu și că poate dura timp înainte ca o persoană să fie pregătită să facă acest pas. Prin urmare, am ales să fim răbdători și să-i oferim sprijin continuu pe parcursul acestui proces. Să-i oferim sprijin și încurajare să le arătăm că suntem dispuși să-i susținem în procesul de schimbare, indiferent de deciziile pe care le iau.

Aplicația de telefon Dahna este aliatul vostru pentru abordarea unui stil de viață sănătos! O puteti descărca gratuit din AppStore sau Google Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!