Glicemia crescută poate declanșa evoluții mai grave la persoanele infectate cu noul Coronavirus

Pe măsură ce COVID-19 continuă să dea mari bătăi de cap în toată lumea, cercetătorii studiază tot mai mult modul în care virusul produce reacțiile în corp, în special pentru cei cu o boală cronică preexistentă.

Observațiile preliminare privind evoluția pacienților cu diabet zaharat afectați de COVID-19 au inspirat un algoritm pentru monitorizarea glucozei, care ajută la combaterea complicațiilor grave ale virusului.

O echipă de cercetători medicali din Michigan a analizat evoluția a 200 de pacienți cu COVID-19 și hiperglicemie severă, pentru a afla mai multe despre motivul pentru care un nivel ridicat al glicemiei poate declanșa complicații la persoanele infectate cu noul coronavirus.

 

Autorii principali au invocat natura inflamatorie a diabetului și hiperglicemiei, care promovează suprasolicitarea inflamatorie, rezultând o rezistență la insulină și hiperglicemie severă.

„În timpul procesului inflamator, organismul declanșează un răspuns imunitar anormal care, în loc să atace doar virusul, afectează și restul celulelor și țesuturile sănătoase ale corpului, ceea ce duce la deteriorarea rapidă a sănătății”, declară cercetătorii.

Mai exact, acești pacienți prezintă un risc crescut de ventilație mecanică, insuficiență renală și necesită medicamente pentru susținerea unei tensiuni arteriale normale și pentru a combate sindromul de detresă respiratorie acută. Studiile recente au arătat deja că există o corelație între glicemia bine controlată și nivelurile mai mici de markeri inflamatori.

O glicemie ținută sub control printr-o dietă echilibrată, verificarea periodică a valorii glicemice și consultarea unui specialist dacă sunt probleme este imperios necesară. Prevenția diabetului se face pe tot parcursul vieții printr-o alimentație echilibrată, începând din perioada copilăriei, iar aplicația Dahna vă poate ajuta cu succes în această privință!

Sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!