Cum ne putem controla foamea?

Noile cercetări arată că persoanele care suferă scăderi mari ale nivelului de zahăr din sânge, la câteva ore după ce au mâncat, ajung să se simtă mai înfometate și să consume mai multe calorii în timpul zilei decât altele.

Studiul este publicat astăzi în Nature Metabolism și este de la PREDICT, cel mai mare program de cercetare nutrițională în curs de desfășurare din lume, care analizează răspunsurile la alimente în condițiile vieții reale. Echipa de cercetare de la King’s și compania de științe a sănătății ZOE a descoperit de ce unii oameni se luptă să piardă în greutate, chiar și în dietele controlate de calorii, și subliniază importanța înțelegerii metabolismului personal atunci când vine vorba de dietă și sănătate.

Echipa de cercetare a colectat date detaliate despre răspunsurile la zahăr din sânge și alți markeri de sănătate de la 1.070 de persoane după ce au consumat micul dejun standardizat și mesele alese liber pe o perioadă de două săptămâni, adăugând până la peste 8.000 de mic dejunuri și 70.000 de mese în total. Micul dejun standard a avut la bază brioșe care conțin aceeași cantitate de calorii, dar care variază în compoziție în ceea ce privește carbohidrații, proteinele, grăsimile și fibrele. Participanții au efectuat, de asemenea, un test de răspuns la nivelul zahărului din sânge (test oral de toleranță la glucoză), pentru a măsura cât de bine procesează corpul zahărul.

Participanții au purtat monitoare continue de glucoză (CGM) pentru a-și măsura nivelul zahărului din sânge pe întreaga durată a studiului, precum și un dispozitiv portabil pentru a monitoriza activitatea și somnul. De asemenea, și-au înregistrat nivelul de foame folosind o aplicație pentru telefon, împreună cu date exacte despre ce și când au mâncat pe parcursul zilei.

Studiile anterioare privind glicemia postprandială s-au concentrat asupra modului în care nivelurile cresc și scad în primele două ore după masă, cunoscut sub numele de vârf al glicemiei. Cu toate acestea, după analizarea datelor, echipa studiului PREDICT a observat că unii oameni au experimentat scăderi rapide și semnificative ale nivelului glicemiei la 2-4 ore după acest vârf inițial, unde nivelul zahărului din sânge a scăzut rapid sub valoarea inițială înainte de a reveni.

“S-a suspectat multă vreme că nivelul zahărului din sânge joacă un rol important în controlul foamei, dar rezultatele studiilor anterioare au fost neconcludente. Am arătat acum că scăderile de zahăr sunt un predictor mai bun al foamei și al aportului de calorii ulterior decât răspunsul inițial de vârf al zahărului din sânge după masă, schimbând modul în care ne gândim la relația dintre nivelul zahărului din sânge și alimentele pe care le consumăm.”- Dr. Sarah Berry de la Școala de Științe ale Cursului Vieții

Profesorul Ana Valdes de la Școala de Medicină de la Universitatea din Nottingham, care a condus echipa de studiu, a declarat:

„Mulți oameni se luptă să slăbească și să țină departe și doar câteva sute de calorii în plus. Descoperirea noastră conform căreia nivelul zahărului scade după ce ai mâncat are un mare potențial pentru a ajuta oamenii să înțeleagă și să-și controleze greutatea și sănătatea pe termen lung. ”

Autorul principal al studiului, Patrick Wyatt de la ZOE, notează: „Acest studiu arată cum tehnologia portabilă/mobilă poate oferi informații valoroase pentru a ajuta oamenii să înțeleagă biologia lor unică și să preia controlul nutriției și sănătății lor. Prin demonstrarea importanței scăderilor de zahăr, studiul nostru deschide calea către orientări personalizate bazate pe date pentru cei care doresc să-și gestioneze foamea și aportul de calorii într-un mod personalizat care funcționează optim pentru corpul lor. ”

Potrivit acestor importante informaţii, aplicaţia Dahna vine în ajutorul tău cu un plan personalizat pentru metabolismul tău!

Preia controlul sănătăţii tale şi controlează-ţi foamea! Cu reţetele recomandate de aplicaţia Dahna, vei dezvolta un obicei sănătos, vei avea senzaţie de saţietate iar corpul tău va avea toţi nutrienţii zilnici necesari.

Sursa aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!