Stilul de viață și speranța de viață

Un nou articol publicat în British Medical Journal în ianuarie 2020 arată că speranța de viață a unei persoane aflată la 50 de ani este cu atât mai mare cu cât ea respectă principiile unui stil de viață sănătos, adică dieta mediteraneană, abținerea de la fumat, activitatea fizică moderată și menținerea greutății ideale (Indice de Masă Corporală sub 25).

De exemplu, speranța de viață a unei persoane care nu a fumat niciodată este cu 15 ani mai mare decât cea a unei persoane care fumează de peste 25 de ani. Aceasta crește proporțional cu numărul de zile de activitate fizică moderată.

Pentru un IMC care depășește 25, speranța de viață scade progresiv, odată cu gradul de depășire a acestui prag. Această mențiune o facem în special pentru cei care cred că IMC nu este un criteriu de luat în seamă, pentru simplul fapt că poți avea un IMC crescut nu prin acumulare de grăsime, ci prin creșterea masei musculare (mers la sală, culturism).

Un lucru important de menționat este faptul că o persoană este programată să funcționeze ideal între anumiți parametri (la fel ca o mașină). Faptul că cineva are o masă musculară foarte dezvoltată nu înseamnă că excesul de greutate este mai sănătos. Masa musculară crescută trebuie întreținută printr-un efort al organelor interne, motiv pentru care sporturile recomandate sunt în primul rând cele aerobe (alergare, înot, ciclism) și mai puțin ridicarea de greutăți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!