Fii bine hidratat pentru un sistem imunitar puternic

Mai ales acum, în timpul pandemiei COVID-19, când suntem în afara rutinelor noastre, este extrem de important să ne amintim că trebuie să fim corect hidratați. Sistemul imunitar depinde foarte mult de nutrienții din fluxul sangvin, care este format în mare parte din apă. Dacă nu avem suficientă apă în organism, nu se pot transporta în mod corespunzător substanțele nutritive la organe. Hidratarea corectă, împreună cu alimentația și somnul, sunt componente esențiale ale unui sistem imunitar sănătos.

Garda noastră de corp care ne apără împotriva infecțiilor, adică sistemul imunitar, este alcătuită din mai multe componente care includ celule, țesuturi și organe. Unul dintre aceste organe este pielea/tegumentul, cu rol de protecție. Când bariera cutanată este afectată, aceasta poate deveni o poartă de intrare pentru bacterii și viruși.

În aceste ultime luni am înțeles tot mai mult căt suntem de vulnerabili, mai ales pe plan biologic. Practic, suntem niște mașinării biologice, care pot să piardă șansa alegerii diverse a destinului propriu dacă nu respectăm anumite reguli pentru sănătatea noastră. Și dacă ne găndim, cele mai multe dintre reguli nici nu sunt greu de respectat. Mai important decât să facem predicții despre COVID, este să respectăm reguli.

Cel mai ieftin și la îndemână medicament recomandat pentru sistemul imunitar este apa. Recomandarea medicilor privind hidratatea este de 35 ml/kg corp pentru barbați și 30 ml/kg corp pentru femei. O altă regulă importantă este: pentru fiecare ceașcă de cafea consumată – ar trebui băută o cană de apă, iar pentru fiecare băutură alcoolică, încă 2 căni de apă. De asemenea, vă puteți începe ziua cu o cană fierbinte de apă cu lămâie.

Sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Ne pare rău, dar accesul la acest conținut este limitat exclusiv abonaților CardioScience cu un abonament valid.

Dacă doriți să beneficiați de acces complet, vă invităm să achiziționați un abonament făcând click aici.

Conținut restricționat

Te invităm cu bucurie să te alături comunității noastre și să participi la sondajul nostru. Pentru a avea acces la conținutul special, te rugăm să te AUTENTIFICI MAI JOS, folosind adresa ta de email și parola.

Dacă nu ești înregistrat, nu-ți fă griji! Procesul de validare este simplu și rapid, necesitând doar o adresă de email și o parolă. Te invităm să-l completezi AICI.

Așteptăm cu nerăbdare să faci parte din experiența noastră!