Str. Hatmanul Arbore, Nr. 15-19, Bucuresti (+40)723 189 104 dgt@cardioscience.ro

08 CARDIOQUIZ CARDIOSCIENCE

Pacient, 48 de ani, consumator cronic de alcool (a baut continuu în ultimele 3 zile) se prezintăla UPU pentru vărsături repetate și crampe musculare. Medicul de garda gastroenterolog solicită consult cardiologic deoarece pacientul “are ceva pe electrocardiogramă”.

Răspunsuri

Radu Moșanu Hiperkaliemie pana pe la 5.8 mmol

Florica Pascu Hipopotasemie – QT alungit (5 likes)

Dragos Georgescu Hipomagneziemie…hipopotasemie…de la consumul de alcool si varsaturi. Intervalul QT este prelungit plus niste mici modificari ale segm ST (1 like)

Andreea Chicinas QT lung. Electrolitii?

Benteu Darius LQT, p pulm.

Natalia Pătrașcu Tot QT lung zic si eu

Iulia Dogaru Hipopotasemie datorata vărsăturii…ce mai țin minte din facultate

Raluca Alexe Subdenivelare ST in teritoriul inferior si T aplatizat in deriv membrelor…plus QT lung…poate fi hipopotasemie si ischemie subendocardica inferioara

Stela Iurciuc Hipopotasemie cu alcaloza metabolica si QT lung.

Oana Schiller Hmm..posibil hK, in context clinic. Dar alcoolul in cantitati mari si timp >, poate face si rabdomioliza si atunci, poate compensa hK data de varsaturi. Dar, sub rezerva pozei pe ecran, in DI si aVL nu prea mi-e clar, vad un PR scurt si parca observ o croseta pe R. WPW?

Rodica Heros PR scurt- LGL. Subdenivelare in teritoriul inferior. Aveti si derivatii drepte si posterioare cumva?

Madalina Spirache Subdeniv st D3, avf, D2

Wargha Enayati Nu vad nimic? ( 2 likes)

Ionel Goldură QT lung,anomalie ST inf.-diselectrolitemie(K,Mg,Ca)

Radu Stoianovici WPW, deoarece PR scurt, dar și undă delta vizibilă în D3… și subdenivelare evidentă în teritoriul inferior, de maxim 0,15 mV (1,5 mm)… prin urmare conducere rapidă și ischemie subendocardică inferioară… datorită pierderilor hidro-electrolitice prin vărsături incoercibile, cu alcaloză prin depleția clorului?!?!?! Întreb…???????????? bineînțeles, depleția potasiul este evidentă, și aportul de asemenea, insuficient… și fiind cel mai important ion cardiac…

Wargha Enayati Radu Stoianovici aaah! Acum am inteles!


Lasa un comentariu
Nu exista opinii la acest produs