Deși ghidurile actuale au standardizat în mare măsură practica terapiei anticoagulante în patologia cardiovasculară există încă cel puțin două zone în care avem dileme de abordare.: 1. Tromboza de ventricul stâng la pacienții cu boală cardiacă ischemică: cum o identificăm? Cum o prevenim? Cum o tratăm? Antivitamine K? DOACS? 2. Fibrilația atrială silențioasă (subclinică): cum o identificăm pentru a fi siguri ca nu greșim în evaluarea balanței dintre riscul emboligen și cel hemoragic la acești pacienți?
La aceste întrebări vom încerca să răspundem în acest webinar după o prezentare a unor aspecte mai puțin cunoscute din istoria anticoagulantelor. „Un prezent fără trecut nu are nici un viitor” spunea Nicolae Iorga. Pornind de la acest aforism vom înțelege și mai bine prezentul și viitorul anticoagulării.
Simpozionul este conceput a se desfășura on-line în trei scurte sesiuni în data de 23 și 24 Noiembrie 2022 în intervalul orar 19.15-21.00.
Programul simpozionului acoperă, prin conferințe și prezentări de caz, întreaga problematică a subiectului ales după cum urmează:
- De la întâmplare la tratament anticoagulant personalizat: o istoria a anticoagulării. Lector Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, 23.11.2022
- Tromboza de ventricul stâng la pacienții cu boală cardiacă ischemică: diagnostic, tratament și semne de întrebare. Lector dr. Diana Zamfir, 24.11.2022
- Cum descoperim fibrilația atrială silențioasă. Lectori dr. Gabriel Tatu Chițoiu, ing . Ion Mocanu, 24.11.2022
Vă invităm să vă înscrieți la eveniment în formularul de mai jos!
Multumesc!